Marathon Des Sables lopers bij Fit On The Move

De Uiteindelijke Uitdaging: Arne en Coach Gust's Marathon des Sables Avontuur
Marathon Des Sables lopers dankzij Personal training bij Fit On The Move in Leuvense

Een episch avontuur voor het goede doel: Het Zavelhuis

Stel je voor: een eindeloze woestijn, temperaturen die de 50 graden Celsius bereiken, en een parcours van meer dan 250 kilometer. Dit is de Marathon des Sables, een van de zwaarste voetraces ter wereld. Voor Arne en Gust was deze uitdaging echter meer dan alleen een persoonlijke prestatie. Ze liepen deze uitputtende marathon voor het goede doel: Het Zavelhuis. Door hun inspanningen wisten ze meer dan 4000 euro in te zamelen, een bedrag dat een wereld van verschil maakt voor deze organisatie.

De Marathon des Sables: Niet voor de zwakkeren van hart

De Marathon des Sables is een jaarlijkse ultramarathon in de Sahara-woestijn in Marokko. De race strekt zich uit over zes dagen, waarbij deelnemers volledig zelfvoorzienend moeten zijn. Dit betekent dat ze hun eigen voedsel, slaapuitrusting en andere benodigdheden moeten meedragen, terwijl ze dagelijks afstanden van 20 tot 80 kilometer afleggen.

Fit On The Move cliënten na voorbereiding op de Marathon Des Sables

Arne en Gust: Onverzettelijkheid en Doorzettingsvermogen

Arne en coach Gust, beiden fervente lopers en avonturiers, besloten deze uitdaging aan te gaan om niet alleen hun eigen grenzen te verleggen, maar ook om een bijdrage te leveren aan Het Zavelhuis. Het Zavelhuis biedt ondersteuning aan kwetsbare jongeren, en elke euro die wordt ingezameld, helpt hen in hun missie.

In de maanden voorafgaand aan de race, trainden Arne en coach Gust intensief samen in Leuven. Ze werkten aan hun uithoudingsvermogen, mentaal weerbaarheidsvermogen en fysieke kracht. Ze wisten dat deze race hen tot het uiterste zou drijven, maar hun toewijding aan het goede doel hield hen gemotiveerd. In April 2024 was het dan zover ze vertrokken samen richting Marokko.

Het Belang van Goede Voorbereiding en Coaching

Een van de belangrijkste lessen die Arne en Gust hebben geleerd, is het belang van goede voorbereiding en coaching. Voor een race zoals de Marathon des Sables is loopcoaching essentieel. Loop coaching helpt niet alleen bij het verbeteren van techniek en uithoudingsvermogen, maar biedt ook mentale ondersteuning, wat cruciaal is in een uitdaging van deze omvang. Daarnaast combineerden Arne en Gust hun loop coaching met personal training sessies in Leuven, wat hun fysieke prestaties naar een hoger niveau tilde.
Personal Training voor een extreme uitdaging in Leuven bij Fit On The Move. De Marathon Des Sables


Jouw Kans om te Groeien: Loopcoaching van de Experts

Geïnspireerd door het verhaal van Arne en Gust? Overweeg dan om zelf de sprong te wagen en je loopdoelen te bereiken met professionele loopcoaching en personal training. Of je nu traint voor je eerste 5 kilometer, een halve marathon, of zelfs een ultramarathon zoals de Marathon des Sables, onze experts in Leuven staan klaar om je te helpen.


Met onze coachingprogramma's krijg je op maat gemaakte trainingsschema's, persoonlijke begeleiding en de motivatie die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Loopcoaching is niet alleen voor elite-atleten; het is voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren en zijn potentieel wil benutten. Onze personal training in Leuven biedt aanvullende ondersteuning om jouw fitheid te optimaliseren.

Heb je graag een volledige aanpak kijk dan zeker ook eens op de site van Apex Endurance coaching. Met hun trackrecord in het begeleiden van lopers helpen ze je graag verder.

Zit je zelf nog met een extreme uitdaging in je hoofd die je wil uitvoeren?

Vaak krijgen we de vraag of we de extreme uitdagingen die we zelf doen ook kunenn meegeven aan onze cliënten zoals ook in dit geval ging Gust een van onze coaches mee met Arne naar de Marathon des Sables.
Laat het ons weten met een aantal experts in ons team die geregeld zeer uiteenlopende extreme uitdagingen doen begeleiden we jouw ook graag naar je doelen. Wij helpen je mee van start tot finish en dat mag je in dit geval dus echt zeer letterlijk nemen. Fit On The Move neemt het woord Personal zeer serieus. Dus heb je iets in je hoofd, een berg beklimmen, een extreme reis of in dit geval een tocht door de woestijn.
Laat het ons weten en wij bereiden jouw van A tot Z voor op je uitdaging.

Doneer en Ondersteun Het Zavelhuis

Wil je ook een steentje bijdragen aan Het Zavelhuis? Elk bedrag, groot of klein, maakt een verschil. Klik hieronder om te doneren en help kwetsbare jongeren een betere toekomst te geven.

Blijf Op de Hoogte van Onze Avonturen

Wil je meer inspirerende verhalen en tips voor hardlopers?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel update!

Conclusie

De Marathon des Sables was voor Arne en Gust meer dan een fysieke uitdaging. Het was een manier om een verschil te maken in de levens van kwetsbare jongeren. Hun verhaal herinnert ons eraan dat met de juiste voorbereiding, loopcoaching en motivatie, zelfs de grootste uitdagingen overwonnen kunnen worden.

Wil jij ook je loopdoelen bereiken en tegelijkertijd iets goeds doen voor de gemeenschap? Neem vandaag nog de eerste stap en ontdek de voordelen van professionele loopcoaching en personal training in Leuven.

Samen kunnen we grenzen verleggen en doelen bereiken. Loop mee en maak een verschil!


Koolhydraten: een vriend of vijand?

Omvat informatie over het onderscheid tussen snelle en trage koolhydraten, hoe ze verschillen in energielevering, en waarom ze anders worden verteerd in het lichaam. Het benadrukt het belang van bewuste keuzes in voeding en legt uit waarom niet alle koolhydraten hetzelfde zijn.

Hoe bereid je je voor op je militaire opleiding?

De voorbereiding op een militaire training vraagt een combinatie van fysieke, mentale en emotionele voorbereiding. In deze blog geschreven door een ex-paracommando bespreken we enkele aspecten van persoonlijke training die u zullen helpen om de uitdagingen van de militaire training en te slagen.

Welk nut heeft magnesium in het lichaam?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x