Loopanalyse Heverlee

Wat is een loopanalyse?

Uitleg Loopanalyse

Hardlopen heeft een impact op je spieren, gewrichten en gewrichtsbanden. De impact wanneer de voet de grond raakt is repetitief en meedogenloos. In tegenstelling tot standaard metingen zoals hartslag, afstand, snelheid en tijd, kan onze loopanalysator deze impact meten. Overbelasting, asymmetrie en slechte bewegingscontrole veroorzaken tegenslag, blessures en pijn. Tot 79% van de hardlopers raakt elk jaar geblesseerd. En omdat iedereen anders beweegt, gebruiken we A.I. om te beoordelen hoe uw manier van bewegen uw lichaam beïnvloedt. Onze biomechanische wearable kan detecteren hoe specifieke oefeningen en looptechniek het vermogen van uw lichaam om met deze effecten om te gaan, beïnvloeden.

“Onze sacrale sensor meet nauwkeurig en betrouwbaar de impact op uw lichaam en hoe uw lichaam op die impact reageert. Draadloze transmissie betekent dat u uw gegevens in real-time kunt weergeven op uw tablet, of dat u hele sessies automatisch achteraf kunt uploaden. Dankzij de ingebouwde verwerking kunt u metingen op afstand tot 2 uur bewaren."

Dit is een korte maar mooie uitleg van ”Runeasi” zelf de maker van dit apparaat.


Loopanalyse Bij Fit On The Move te HeverleeHoe gaat de loopanalyse in zijn werk?
Loopanalyse:

Met onze loopsensor kunnen we de testpersoon zijn loopeconomie analyseren.
Dit is belangrijk om een beter beeld te krijgen van de testpersoon zijn loopstijl.
Deze gegevens heeft een coach nodig om betere trainingschema's voor de getrainde op te stellen.

Onze loopbegeleiding te Heverlee start dus met een loopanalyse.
Dit om eventuele limitaties meteen op te sporen.
Zo weten ook we welke krachttraining we kunnen aanbieden.

De sensor neemt 5 factoren waar.

1.     De grootte van de impact: Hoe groot is het signaal van de impact van voet tot aan de heup?

2.     De duur van de impact: Hoe snel is het signaal van de impact van voet tot aan de heup?

3.     De dynamische instabiliteit: Dat vindt men vooral terug in de heup. Dit gaan dan heen en weer, terwijl we rechtdoor willen tijdens een hardloop activiteit.

4.     De grond contacttijd: Hoelang is het afzonderlijke been op de grond?

5.     De cadans: Hoeveel stappen per minuut zet de loper. Dit is belangrijk om de grondcontactijd te verminderen. Hoe korter de tijd op de grond hoe beter. Het menselijk lichaam is namelijk niet zo een fan van veel impact.

6.     Stabiliteit van het bovenlichaam: (Die nemen wij waar via camera)

De software kiest dan voor ons de werkpunten uit. Zo kunnen wij via de app physiapp de loper zijn aangepaste krachttraining geven. Deze kan de loper dan volgen via handige filmpjes met tekst en uitleg. Wanneer een loper vragen heeft over zijn/haar oefeningen, kunnen ze deze stellen via whatsapp of tijdens hun maandelijks overleg op de praktijk met de coach.

We testen om de 2-3 maanden opnieuw in Heverlee om zo te analyseren of de techniek verbeterd. We zien vaak ook al verbetering aan de tijden en aan hun loopstijl.

Zo kunnen we de correcte krachttraining aanbieden om zo zijn/haar loop efficiëntie te verbeteren. Dit doen we om minder blessureleed te hebben en ervoor te zorgen dat de testpersoon minder energie verliest.

We gaan je vragen om naar de praktijk in Heverlee te komen in loopkledij uiteraard.
Dan bevestigen we de sensor van Runeasi aan je heup en onderrug dit is belangrijk om een goede loopanalyse te kunnen uitvoeren.
Hierna gaat de loopanalyse van start.
We gaan je vragen om plaats te nemen op de loopband. Dan voeren we samen met jouw de test uit. Dit doen we door te lopen in verschillende snelheden.
Achteraf gaan we evolueren hoe dit ging en dan kunnen we gaan kijken naar je resultaten en gaan we bepalen welke verbeteringen er eventueel nodig zijn en welke trainingen er voor jouw van toepassing zijn. Zo kunnen we met de correcte krachttraining gaan kijken uw loopefficiëntie verbeteren. En ervoor zorgen dat u minder blessures ontwikkeld en minder energie verliest.

Wat is een goede aanvulling voor een loopanalyse?

Een Vo2-max test is belangrijk om de testpersoon zijn maximale zuurstoftransport te meten en een lactaattest helpt de coach met het bepalen van de juiste zones. Je zou dan kunnen stellen dat je dan alles hebt om erin te vliegen, maar het is minstens even belangrijk een efficiënte loopstijl te hanteren. Dit omdat je met een correcte loopstijl veel minder energie verspilt. Dit wil dus zeggen dat hartslag zones zakken en tempo’s verhogen. Ook deze voeren wij in onze praktijk te Heverlee uit.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x