Krachttraining tijdens de menstruatie

Krachttraining tijdens de menstruatiekrachttraining tijdens de menstruatie

Krachttraining tijdens de menstruatie kan een geweldige manier zijn om te helpen bij het beheren van symptomen zoals pijn en vermoeidheid. Er zijn echter enkele dingen waarmee rekening moet worden gehouden om het meeste uit uw training te halen en blessures te voorkomen.

Waar kan u rekening mee houden tijdens het trainen gedurende uw menstruatie periode?

In de eerste paar dagen van de menstruatie kan het bloedverlies leiden tot een vermindering van de ijzergehalten in het bloed. Dit kan leiden tot vermoeidheid en een verminderde prestatie tijdens de training. Het is daarom aan te raden om de intensiteit van uw training in deze dagen te verminderen en misschien wat lichter te trainen of meer rust te nemen.

Daarnaast kan menstruatie gepaard gaan met pijn in de onderbuik, rug en heupen. Krachttraining kan helpen bij het verminderen van deze pijn door de spieren te versterken en de bloedcirculatie te verbeteren. Het is echter belangrijk om op te letten welke oefeningen u uitvoert en om eventuele oefeningen te vermijden die pijn veroorzaken.

Ook kan hormonaal verandering tijdens de menstruatie ertoe leiden dat de gewrichten en spieren wat stijver zijn, waardoor oefeningen als kniebuigingen en squats moeilijker kunnen zijn uit te voeren. Dit kan worden aangepakt door de focus te leggen op andere oefeningen zoals pull-ups en push-ups, die minder druk op de gewrichten leggen.

Tenslotte is het belangrijk om voldoende te hydrateren tijdens de menstruatie, omdat bloedverlies kan leiden tot uitdroging. Het is ook aan te raden om voldoende eiwit en ijzer in uw dieet te consumeren om de ijzergehalten in het bloed op peil te houden.

In het algemeen kan krachttraining tijdens de menstruatie een geweldige manier zijn om symptomen te beheren en uw algehele gezondheid te verbeteren. Het is echter belangrijk om op te letten welke oefeningen u uitvoert en om eventuele oefeningen te vermijden die pijn veroorzaken. Als u onzeker bent over hoe u moet trainen tijdens de menstruatie, overleg dan met een arts of een professionele personal trainer.

Wij helpen mensen verder via Personal Training, Kinesitherapie, Dietiek en Psychologische begeleiding.

Wil je nog meer info over voeding kijk gerust eens op de site van Dietist pieter.



Marathon Des Sables lopers bij Fit On The Move

Arne en Gust liepen de Marathon des Sables voor Het Zavelhuis, zamelden 4000 euro in en lieten zien hoe loopcoaching en personal training in Leuven zijn. Ontdek hun inspirerende verhaal en hoe professionele begeleiding ook jou kan helpen je loopdoelen te bereiken. Loop mee en maak een verschil.

Koolhydraten: een vriend of vijand?

Omvat informatie over het onderscheid tussen snelle en trage koolhydraten, hoe ze verschillen in energielevering, en waarom ze anders worden verteerd in het lichaam. Het benadrukt het belang van bewuste keuzes in voeding en legt uit waarom niet alle koolhydraten hetzelfde zijn.

Hoe bereid je je voor op je militaire opleiding?

De voorbereiding op een militaire training vraagt een combinatie van fysieke, mentale en emotionele voorbereiding. In deze blog geschreven door een ex-paracommando bespreken we enkele aspecten van persoonlijke training die u zullen helpen om de uitdagingen van de militaire training en te slagen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x